راهنمای پیشگیری از آلزایمر + کاهش ریسک ابتلا

راهنمای پیشگیری از آلزایمر + کاهش ریسک ابتلا
چگونه ریسک ابتلا به آلزایمر را کاهش دهیم؟

آلزایمر alzheimers

برای پیشگیری از آلزایمر | راههای پیشگیری از آلزایمر | راه پیشگیری از آلزایمر | راهای پیشگیری از آلزایمر | پیشگیری از الزایمر در طب سنتی | پیشگیری از آلزایمر در سالمندان | پیشگیری از بیماری آلزایمر | روشهای پیشگیری از آلزایمر | نحوه پیشگیری از آلزایمر |  درمان آلزایمر |  عوارض آلزایمر |  ابتلاء به آلزایمر |  جلوگیری از آلزایمر

در دنیایی که راه‌های درمانی برای بیماری آلزایمر، درخوش‌بینانه‌ترین حالت، محدود هستند و هیچ داروی جادویی دردسترس نیست، تمرکز روی مبارزه علیه آلزایمر، بر محور پیشگیری می‌چرخد. اگر هنوز نمی‌دانیم بعد از ابتلا به این بیماری چطور درمانش کنیم، پس آیا می‌توانیم از روی دادن آن جلوگیری نماییم ؟

به گزارش زندگی ایرانی به نقل از healthmag.ir ؛ هرچند پیشگیری‌های قطعی هنوز دردسترس نیستند، اما تحقیقات راه‌های گوناگونی را شناسایی کرده که با کمک آنها می‌توان ریسک این بیماری را کاهش داد .

این‌ها عواملی هستند که ما می‌توانیم برای کنترل روی انتخاب‌ها و سبک زندگی‌مان به‌کار ببریم تا بتوانیم تا حدودی روی این پیشگیری تاثیرگزار باشیم.

۱٫ فشارخون سالم

فشارخون‌تان بالاست؟ تحقیقات نشان می‌دهد پایین آوردن فشارخون توسط ورزش و تغذیه سالم می‌تواند ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. جالب است بدانید، اگر تلاش‌های شما از طریق ورزش و تغذیه رضایت‌بخش نباشد، هچمنان می‌توانید با مدیتیشن برای کاهش فشارخون، ریسک زوال عقل را کاهش دهید.

۲٫ تغذیه درست

تغذیه درست شامل، انواع توت، سیب، آجیل ، برخی انواع شکلات تیره، قهوه، کافئین، دارچین، کشک و ماهی همراه با سایر غذاها می‌شود. به‌‌طور کلی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای، فواید فراوانی برای سلامتی دارد که بهبود عملکرد مغز یکی از این فواید است.

۳٫ وزن مناسب

داشتن وزنی مناسب، مخصوصا در میانسالی، با کاهش ریسک زوال عقل ارتباط دارد.

۴٫ ورزش جسمی

ورزش جسمی ارتباط قوی با کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل دارد و بهتر از دارو می‌باشد.

۵٫ ورزش ذهنی

این گفته که:” اگر از آن استفاده نکنی، ازدستش خواهی داد”، واقعیت زیادی درخود نهفته دارد. به ذهن‌تان ورزش بدهید تا هشیار نگهش دارید. فعالیت ذهنی، ذخائر ادراک و شناخت را بالا می‌برد و در نتیجه موجب کاهش ریسک زوال عقل می‌گردد.

۶٫ آموزش شناختی

همراه با ورزش‌های ذهنی، آموزش شناختی فواید گسترده‌تری دارد. آموزش شناختی شامل صرف زمان برای آموزش مغزتان است- تقریبا مانند داشتن یک مربی شخصی برای مغزتان. تحقیقات نشان داده، آموزش مغز شیوه‌ای موثر برای تقویت حافظه، استدلال و مهارت‌های زبانی است. و همچنین فوایدی برای عملکرد در فعالیت‌های زندگی روزانه دارد.

۷٫ سیگار نکشید

سیگار کشیدن، ریسک انواع سرطان و بیماری‌های ریوی را بالا می‌برد، اما آیا می‌دانستید که می‌تواند به مغزتان هم آسیب بزند؟ به گفته سازمان سلامت جهانی، ۱۴درصد از موارد آلزایمر در دنیا، به‌دلیل دودکردن تنباکو روی داده‌اند. حتی ریسک این بیماری برای افرادی که درمعرض دود سیگار هستند هم بالاست.

۸٫ مقادیر کافی از ویتامین B12 ، D و E

کمبود ویتامین ب۱۲، ویتامین دی و ویتامین ایی، موجب کاهش عملکرد ادراکی می‌شود. مخصوصا، کمبود ویتامین ب۱۲ می‌تواند باعث ازدست دادن حافظه و اختلال حواس شود که حداقل با مکمل‌های ویتامین ب۱۲ می‌توان برآن غلبه نمود. ضمنا، ویتامین دی و ویتامین ایی، ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهند.

۹٫ کنترل قند خون

ارتباط قوی میان قندخون بالا و ریسک زوال عقل وجود دارد، تا حدی‌که نام دیگر آلزایمر را دیابت نوع سوم گذاشته‌اند. حتی اگر کسی دیابت نداشته باشد، قند خون بالا می‌تواند ریسک زوال عقلش را افزایش دهد. کنترل مناسب قند خون، چه با دیابت و چه بدون آن، می‌تواند داروی پیشگیری‌کننده برای مغزتان باشد.

۱۰٫ مطالعه زیاد

به مدرسه برگردید! پژوهش‌های مکرر نشان داده، میزان تحصیلات بالا موجب کاهش ریسک اختلال ادراک می‌گردد.

سایر عوامل ریسک‌پذیر

سایر عوامل ریسک‌پذیر برای زوال عقل شامل، سن، ژنتیک، و سابقه خانوادگی می‌شود- سه چیزی که برخلاف عوامل بالا، نمی‌توانیم کنترلش کرده و نفوذی روی‌شان داشته باشیم. آگاهی درباره نحوه کاهش ریسک این بیماری، به ما قدرت کنترل سلامت مغزمان را داده و این استراتژی‌ها، می‌توانند روی سلامت جسمی ما نیز تاثیرگزار باشند. برای همین به آن” نبرد بُرد-بُرد” می‌گویند.

دیدگاهها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



لطفاً جمع زیر را انجام دهید *